Seizoen 2020 - 2021

Hieronder vind je het rooster voor de ijs- en droogtrainingen. Het seizoen loopt van 30 september tot en met 21 maart. Inschrijven voor een volle training kan, echter die komt op een wachtlijst terecht.

Helaas is Nederland m.i.v. 15 december voor een periode van 5 weken in lock down gegaan. Eén van de maatregelen is dat binnensporten niet zijn toegestaan. De binnenbaan van de Vechtsebanen is vanaf heden gesloten.

Hierdoor komen ook alle lessen van KVM on Ice te vervallen. Zodra wij meer nieuws hebben, laten wij dit weten.

Dit houdt in dat de leden van 12 t/m 17 jaar trainen op vrijdag 17.30 uur en/of zaterdag 11.00 uur. De leden vanaf 18 jaar trainen op woensdag 17.40 of zondag 8.00 uur.

Woensdag

17:40 – 19:10 (Vol)

Recreanten en wedstrijdrijders van 12 jaar en ouder.

 

Vrijdag

16:00 – 17:30

Recreanten t/m 11 jaar.


17:30 – 19:00 (Vol)

Recreanten en wedstrijdrijders van 12 jaar en ouder.

 

Zaterdag

11:00 – 12:30 (Vol)

Recreanten van 12 jaar en ouder. Geen wedstrijdrijders.


12:30 – 13:30

Recreanten t/m 11 jaar.

Zondag

8:00 – 9:30

Wedstrijdrijders en beginnende schaatsers vanaf 12 jaar.

Het is helaas niet mogelijk om lessen te ruilen of in te halen.

Vanwege corona biedt KVM dit seizoen naast de training op het ijs geen droogtraining.


Om de trainingen voor iedereen veilig en leuk te houden zijn er een paar regels op en rond het ijs.

Tijdens de training is het voor toeschouwers niet toegestaan om langs de boarding te blijven staan. Blijven kijken kan op de tribune. Ook is het niet toegestaan om tijdens de training vragen te stellen aan de trainers. Als u vragen heeft, loop dan na de les even bij de trainer/trainster langs.

  • Uitkijken.

We kijken zoveel mogelijk voor elkaar uit op het ijs. Hierin wordt geen onderscheid gemaakt in bijvoorbeeld leeftijd en niveau. Dit betekent dus dat iedereen voor elkaar moet uitkijken.

  • Küren.

Leden die hun kür op de muziek rijden hebben áltijd voorrang. Als een lid het groene fluoriserende vestje aan heeft, betekent dit dat hij/zij de kür op muziek rijdt, en dat je daarvoor dus moet uitkijken.

  • Deur van de boarding.

Als je het ijs op/af gaat, doe dan altijd het deurtje achter je dicht als er niemand anders meer aankomt. Dit is in verband met de veiligheid. Als er toevallig iemand op het ijs bij het deurtje valt en deze staat open, dan kan het lid op de rand vallen en dit heeft nare gevolgen.

  • Stilstaan, vallen.

Als je stilstaat, omdat je bijvoorbeeld aan het uitrusten bent, doe dit dan aan de boarding zodat je anderen niet in de weg staat. Als je bent gevallen, sta dan (indien mogelijk) zo snel mogelijk weer op.